Banner
Banner
Banner

promo

Banner
Imprimare

Sommelierul, angajat in domeniul restaurantelor insarcinat cu servirea vinului si a altor bauturi, este inainte de orice un om care seveste. Aceasta succinta definitie, recunoscuta de toti, se dilueaza adesea in diversele aplicatii ale meseriei. Elementul cel mai important pentru client nu este cunoasterea vinurilor nobile (cunostintele de specialist in vignoblesse), nici experienta de degustator, nici administrarea pivnitei, nici comportamentul regulamentar, nici distinctiile si concursurile castigate, ci pur si simplu ceea ce se uita adesea de catre cei mai multi: SATISFACTIA CLIENTULUI.

Acest barbat sau aceasta femeie se afla la dispozitia clientelei restaurantului. Misiunea sa, in perfect acord cu incadrarea, consta in alegerea vinurilor potrivite cu mancarurile comandate de client, servirea in conditii optime de calitate, la temperatura de consum si cu respectarea regulilor de servire. Pentru a stapani aceasta competenta globala, sommelierul trebuie sa deprinda un anumit numar de reguli de savoir-faire (cum sa faca) si de savoir-etre (cum sa se poarte). Aceste cunostinte stau la baza culturii unui sommelier si il vor transforma intr-un om al serviciilor eficiente si apreciate de clienti. In acest fel el fidelizeaza clientela unui restaurant. Cunostintele enciclopedice si tehnica de servire vor fi in beneficiul clientului, nu pentru gloria si vanitatea omului si respectiv a vinului.

Banner

Comenzi

sergiu_nedelea@winetaste.ro
Telefon: 0722-220.114

Evenimente

Banner
Banner
Banner
Banner

Servicii

WINE TASTE asigura:

 • Consiliere
 • Colaborare
 • Training

WINE TASTE organizeaza:

 • Evenimente
 • Prezentari
 • Degustari

 • Somelierii, lorzii vinului din restaurantele de lux VIDEO

   

  Desi par foarte apropiate, aceste doua meserii prezinta diferente mari, fiecare avand rolul sau pe segmentul de piata al vinurilor. Sergiu Nedelea sustine ca somelierul poate lucra la un producator, prezentand produsul si fiind o interfata catre public sau poate fi intalnit in magazine specializate de vinuri, facand recomandari si spunand povestea vinului, pe cand degustatorul este un critic al vinului care, dupa ce vinul este produs de catre specialisti, stabileste daca se incadreaza in anumite standarde.

   

  Citeşte mai departe...

  Curs de formare profesionala - Somelier

  Școala Barmania organizează, cu sprijinul agenției de somelieri Winetaste, pentru iubitorii artei vinului, Cursul de Somelier acreditat de Ministerul Muncii, Ministerul Educației și Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților.
   

  Online

  Avem 7 vizitatori online

  Promo

  vinariaen

  | + - | RTL - LTR
  Millesime
  Food&Bar
  Rossetya
  Barmania
  Barstein
  Vinescu
  vin2
  Love Wine
  Miroomed
  Atip
  Good
  VinVest
  Provino
  dactrust
  Barmania
  Vinexpert
  Conacul
  THR
  Bevitech
  ONVPV
  Ordinul european al cavalerilor vinului
  oiv
  Adar
  oenolog

  La vie en rose... le vin est rosé!

  Cu siguranta viata e frumoasa cand vinul din pahar este rosé! Daca aceasta ar fi reteta fericirii, vinurile rosé ar capata imunitate de politician si ne-ar privi superior de la inaltimea rangului. Rosé-ul, socotit de multi ca un vin de pasaj, un vin al antreurilor, este in realitate mult mai complex, fiind inca de la nastere "un pretentios". Producerea acestui vin este o provocare pentru orice vinificator, devenind o mandrie cand rezultatele sunt pe masura asteptarilor.

  Citeşte mai departe...