• Cursuri Somelier
  • Concursuri
  • Evenimente
  • Expozitii
  • Arta Vinului
  • Istoria Vinurilor
  • Misterul facerii vinului
Banner
Banner
Banner

promo

Banner
Imprimare

Sommelierul, angajat in domeniul restaurantelor insarcinat cu servirea vinului si a altor bauturi, este inainte de orice un om care seveste. Aceasta succinta definitie, recunoscuta de toti, se dilueaza adesea in diversele aplicatii ale meseriei. Elementul cel mai important pentru client nu este cunoasterea vinurilor nobile (cunostintele de specialist in vignoblesse), nici experienta de degustator, nici administrarea pivnitei, nici comportamentul regulamentar, nici distinctiile si concursurile castigate, ci pur si simplu ceea ce se uita adesea de catre cei mai multi: SATISFACTIA CLIENTULUI.

Acest barbat sau aceasta femeie se afla la dispozitia clientelei restaurantului. Misiunea sa, in perfect acord cu incadrarea, consta in alegerea vinurilor potrivite cu mancarurile comandate de client, servirea in conditii optime de calitate, la temperatura de consum si cu respectarea regulilor de servire. Pentru a stapani aceasta competenta globala, sommelierul trebuie sa deprinda un anumit numar de reguli de savoir-faire (cum sa faca) si de savoir-etre (cum sa se poarte). Aceste cunostinte stau la baza culturii unui sommelier si il vor transforma intr-un om al serviciilor eficiente si apreciate de clienti. In acest fel el fidelizeaza clientela unui restaurant. Cunostintele enciclopedice si tehnica de servire vor fi in beneficiul clientului, nu pentru gloria si vanitatea omului si respectiv a vinului.

Evenimente

Banner
Banner

Servicii

WINE TASTE asigura:

  • Consiliere
  • Colaborare
  • Training

WINE TASTE organizeaza:

  • Evenimente
  • Prezentari
  • Degustari

  • Somelierii, lorzii vinului din restaurantele de lux VIDEO

     

    Desi par foarte apropiate, aceste doua meserii prezinta diferente mari, fiecare avand rolul sau pe segmentul de piata al vinurilor. Sergiu Nedelea sustine ca somelierul poate lucra la un producator, prezentand produsul si fiind o interfata catre public sau poate fi intalnit in magazine specializate de vinuri, facand recomandari si spunand povestea vinului, pe cand degustatorul este un critic al vinului care, dupa ce vinul este produs de catre specialisti, stabileste daca se incadreaza in anumite standarde.

     

    Citeşte mai departe...

    Curs de formare profesionala - Somelier

    Școala Barmania organizează, cu sprijinul agenției de somelieri Winetaste, pentru iubitorii artei vinului, Cursul de Somelier acreditat de Ministerul Muncii, Ministerul Educației și Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților.
     

    Sommelier Agency

    WINETASTE te initiaza in facinanta lume a vinurilor. Astfel poti afla povestea vinului, cum se pastreaza, cum se serveste, cum se degusta si cum se asociaza cu preparatele culinare.

    Cu o experienta profesionala de peste 20 de ani, Somelierul Sergiu Nedelea, reprezentant al Legatului Cavaleresc din Bucuresti-Ordinul Cavalerilor Vinului European, Ambasador al Asociatiei Somelierilor Europeni in Romania, alaturi de cativa colegi de breasla va propun o abordare unica a lumii vinului, dedicata profesionistilor sau celor pasionati. Agentia de Somelieri-Winetaste asigura consiliere, colaborare, training- organizeaza evenimente , prezentari si degustari.

     

    Citeşte mai departe...

    Online

    Avem 6 vizitatori online

    Promo

    vinariaen

    | + - | RTL - LTR
    Millesime
    Food&Bar
    Rossetya
    Barmania
    Barstein
    Distinc
    Vinescu
    Love Wine
    Miroomed
    Atip
    Good
    VinVest
    Provino
    Waiters
    Vinexpert
    onCity.ro
    Conacul
     Casa Iancului
    THR
    Bevitech
    ONVPV
    oiv
    Adar
    oenolog
    Barmania
    dactrust
    vin2

    Republica Vinului Bordeaux

    In perioada 17-21 iunie 2007, orasul Bordeaux a gazduit cea de-a XIV-a editie a VINEXPO, una dintre cele mai mari manifestari expozitionale dedicate vinului. VINEXPO este, in primul rand, un barometru dupa care aproape toti producatorii si negustorii de vin isi regleaza productia, piata si, evident, viitoarele profituri. O parte din expozantii romani prezenti, fiind si importatori, targul s-a dovedit a fi o oportunitate de a concretiza viitorul pietei romanesti din perspectiva vinurilor importate.

    Citeşte mai departe...