Banner
Banner
Banner

promo

Banner
Imprimare

Sommelierul, angajat in domeniul restaurantelor insarcinat cu servirea vinului si a altor bauturi, este inainte de orice un om care seveste. Aceasta succinta definitie, recunoscuta de toti, se dilueaza adesea in diversele aplicatii ale meseriei. Elementul cel mai important pentru client nu este cunoasterea vinurilor nobile (cunostintele de specialist in vignoblesse), nici experienta de degustator, nici administrarea pivnitei, nici comportamentul regulamentar, nici distinctiile si concursurile castigate, ci pur si simplu ceea ce se uita adesea de catre cei mai multi: SATISFACTIA CLIENTULUI.

Acest barbat sau aceasta femeie se afla la dispozitia clientelei restaurantului. Misiunea sa, in perfect acord cu incadrarea, consta in alegerea vinurilor potrivite cu mancarurile comandate de client, servirea in conditii optime de calitate, la temperatura de consum si cu respectarea regulilor de servire. Pentru a stapani aceasta competenta globala, sommelierul trebuie sa deprinda un anumit numar de reguli de savoir-faire (cum sa faca) si de savoir-etre (cum sa se poarte). Aceste cunostinte stau la baza culturii unui sommelier si il vor transforma intr-un om al serviciilor eficiente si apreciate de clienti. In acest fel el fidelizeaza clientela unui restaurant. Cunostintele enciclopedice si tehnica de servire vor fi in beneficiul clientului, nu pentru gloria si vanitatea omului si respectiv a vinului.

Banner

Comenzi

sergiu_nedelea@winetaste.ro
Telefon: 0722-220.114

Evenimente

Banner
Banner
Banner
Banner

Servicii

WINE TASTE asigura:

  • Consiliere
  • Colaborare
  • Training

WINE TASTE organizeaza:

  • Evenimente
  • Prezentari
  • Degustari

  • Somelierii, lorzii vinului din restaurantele de lux VIDEO

     

    Desi par foarte apropiate, aceste doua meserii prezinta diferente mari, fiecare avand rolul sau pe segmentul de piata al vinurilor. Sergiu Nedelea sustine ca somelierul poate lucra la un producator, prezentand produsul si fiind o interfata catre public sau poate fi intalnit in magazine specializate de vinuri, facand recomandari si spunand povestea vinului, pe cand degustatorul este un critic al vinului care, dupa ce vinul este produs de catre specialisti, stabileste daca se incadreaza in anumite standarde.

     

    Citeşte mai departe...

    Curs de formare profesionala - Somelier

    Școala Barmania organizează, cu sprijinul agenției de somelieri Winetaste, pentru iubitorii artei vinului, Cursul de Somelier acreditat de Ministerul Muncii, Ministerul Educației și Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților.
     

    Online

    Avem 3 vizitatori online

    Promo

    vinariaen

    | + - | RTL - LTR
    Millesime
    Food&Bar
    Rossetya
    Barmania
    Barstein
    Vinescu
    vin2
    Love Wine
    Miroomed
    Atip
    Good
    VinVest
    Provino
    dactrust
    Barmania
    Vinexpert
    Conacul
    THR
    Bevitech
    ONVPV
    Ordinul european al cavalerilor vinului
    oiv
    Adar
    oenolog

    Vinul politic

    Fara sa se fi inregimentat vreodata in oastea vreunui partid, fara a fi ocupat vreodata un post de deputat, senator sau presedinte, vinul face si desface itele politicii, la cele mai inalte niveluri. Si asta nu de azi, de ieri, ci de cateva mii de ani, de cand a fost descoperit de om. Fiind o adevarata institutie politica, vinul este independent, prin puterea lui. Dependenta o creeaza numai viciile omului. Din vremurile de legenda ale antichitatii, trecand prin zorii crestinismului, apoi prin negurile evului mediu si prin sofisticata epoca moderna, vinul a ajuns sa fie in prezent politicianul perfect. Insotind discret cele mai tainice intruniri, el se insinueaza subtil in gandurile oamenilor si graind apoi prin gura lor. Fara a-si revendica vreodata intempestiv rolul, vinul este cel care urzeste de fapt „politichia" lumii.

    Citeşte mai departe...